Серхио Перес ще стартира последен в Гран При на Нидерландия

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес ще стартира от последната позиция днешната Гран При на Нидерландия обявиха от базирания в Милтън Кийнс отбор.

Мексиканецът остана 16-и във вчерашната квалификация на „Зандвоорт“, след като не успя да започне бърза обиколки в решителните секунди на първата фаза на сесията за място. Заради тази задна позиция на Перес от Ред Бул избраха да сложат четвърти двигател в неговия болид, който му носи и наказание от десет места назад на старта.

Макс Верстапен не разочарова и ще потегли първи пред родна публика в Нидерландия

И Перес, и неговият съотборник Макс Верстапен загубиха по един двигател след инцидентите на „Силвърстоун“ и „Хунгароринг“ преди лятната пауза. Това на практика им гарантира поне по едно наказание до края на кампанията и от Ред Бул избраха да се възползват от слабата квалификация на Перес на „Зандвоорт“ въпреки очакванията за трудни изпреварвания по-късно днес.

От Хонда потвърдиха лошите новини за Ред Бул

Верстапен от своя страна ще започне домашната си Гран При на Нидерландия от полпозишъна след като триумфира в квалификацията вчера с аванс от 0.038 секунди спрямо своя съперник в спора за титлата Люис Хамилтън. Първата надпревара на „Зандвоорт“ от 36 години насам започва в 16:00 часа българско време.

Още от Моторни спортове

Виж всички