Как отпразнува Дуплантис победата си на Диамантената лига в Брюксел

Олимпийският шампион и световен рекордьор в овчарския скок Арманд Дуплантис определено притежава качествата да бъде една от големите звезди на световната атлетика в следващите години. 21-годишният швед, който има и европейска титла от Берлин 2018 в своята колекция, предизвиква изцяло положителни емоции с появата си в сектора и винаги е бурно подкрепян от трибуните по време на състезанията.

Само преди броени дни той спечели Диамантената лига в Брюксел с нов рекорд на турнира от 6.05 метра, а след това атакува и собствения си световен рекорд, поставяйки летвата на 6.19 метра. Малко не стигна на Дуплантис да преодолее тази височина, но пък шоуто, което предложи на зрителите, определено си заслужаваше.

Дуплантис беше много близо до нов световен рекорд, нова победа с опит над 6 метра

Щастлив от факта, че за първи път от началото на пандемията от COVID-19 на атлетически събития бяха допуснати близо 30 000 души, той отпразнува своята победа по атрактивен начин. Дуплантис изпи чаша бира още на пистата, като забавното видео се появи в “Инстаграм” акаунта jumpers.world, а автор е timondamme.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти