Сифан Хасан: Без повече дълги бягания тази година

Олимпийската шампионка на 5000 и 10 000 метра и бронзова медалистка от Игрите в Токио в бягането на 1500 метра Сифан Хасан (Нидерландия) спечели вчера старта на една миля на Диамантената лига в Брюксел с рекорд на турнира от 4:14.74 минути, което е четвъртото най-бързо време в историята на дисциплината. Тя остана на малко повече от две секунди от собствения си световен рекорд от 4:12.53 минути, поставен в Монако преди две години. Хасан изрази задоволство от представянето си в Белгия в края на един изключително натоварен и силен сезон за нея.

“Наистина съм щастлива от резултата. След Токио бях толкова изморена, че исках да бягам късата дистанция. Моята цел тук беше да бягам бързо и точно това направих. Резултатът е хубав. Не, не мислех за световния рекорд, въпреки че знаех, че съм в темпото за световен рекорд. Но в средата на дистанцията забавих малко. Няма значение. Както казах - щастлива съм от резултата и от рекорда на турнира”, каза след надпреварата в Брюксел Хасан.

Етиопката, която се състезава за Нидерландия, потвърди, че до края на сезона няма да участва на дълги бягания: “Няма да правя повече дълги бягания тази година. В Цюрих ще бягам 1500 метра.”

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти