СК Фар на фестивала Бургас Рън

За трета поредна година СК “Фар” ще вземе участие в програмата на превърналия се в традиция за морския град фестивал Бургас Рън. На 12-ти септември Морска гара Бургас ще бъде домакин на четвъртото издание на събитието, което дава възможност за участие на хора на всякаква възраст. Дистанцията от 2 км е предвидена за деца и родители с бебешки колички, а всеки желаещ може да се регистрира за бягане на по-дългите трасета - 5 км, 10 км и полумаратонска дистанция от 21 км.

Маршрутите предлагат атрактивни крайморски гледки, както и много музика и забавления, които да мотивират допълнително участниците. В зоната на старта са предвидени редица активности и демонстрации, чиято цел е да помогнат за популяризирането и развитието на спорта в Бургас.

След като през изминалата година СК “Фар” организира игри, насочени към подрастващите, в тазгодишното издание клубът отново ще насочи усилията си към младежите. Целта на екипа на СК “Фар” е да покаже на участниците какво е необходимо, за да съчетаят в себе си хармоничен начин на живот, включващ спорт, здравословен начин на живот, професия, както и социална ангажираност.

Екипът на Спортен клуб “Фар” продължава своята мисия да работи за развитие на младежкия сектор, включително работа с младежи в неравностойно положение. Дейността на клуба е част от проект "Здравословен и социален спорт" (НПИМД-Н2-Т4-026/2021) на Спортен клуб "Фар" - Бургас с вх.номер 09-00-264/27.01.2021г и договор 25-00-34/24.03.2021 г се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта във връзка с изпълнение на Направление 2, тема 4 от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 г.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти