Лудогорец мина успешно през Пирин в Благоевград и продължава без грешка

Шампионът Лудогорец продължава с безгрешното си начало на новия сезон в efbet Лига. “Орлите” спечелиха с 3:1 визитата си на Пирин в Благоевград в мач от шестия кръг на надпреварата. Домакините откриха резултата в самото начало на срещата с попадение на Мохамед Брахими, но това не притесни кой знае колко разградчани и те изравниха до почивката с гол на Са. През втората част пък играчите на Валдас Дамбраускас стигнаха до още две попадения - дело на Алекс Сантана и Пиерос Сотириу от дузпа. 

Срещата бе равностойна в по-голямата си част, но Лудогорец показа, че е значително по-опитният тим и се възползва от създадените положения, за да вземе трите точки в Благоевград. Пирин от своя страна успя да даде отпор на шампиона в известен период от мача, но силите не стигнаха за повече. Все пак играчите на Уорън Фийни показаха, че макар и да нямат много голям точков актив до момента, ще бъдат един от коравите тимове в елита.

Срещата започна изненадващо и още в третата минута домакините откриха резултата. Брахими напредна в половината на гостите и с отличен шут от 25 метра не остави никакви шансове на Кристиан Кахлина.

В 15-ата минута обаче гостите изравниха. След центриране от корнер на Кирил Десподов над всички се извиси Са и с глава изравни.

До края на първата част срещата бе равностойна в по-голямата си част. Гостите имаха териториално предимство, но така и не успяха да го материализират в нещо по-сериозно пред вратата на Петър Петров.

В 56-ата минута Лудогорец успя да излезе напред. Индивидуална акция на Сантана и бразилецът премина през трима футболисти на Пирин преди да прати топката неспасяемо във вратата на "орлетата" от около 20 метра.

В 67-ата минута гостите получиха шанс да изпълнят дузпа. Стилиян Николов игра с ръка при едно дълго подаване към Мавис Чибота и след консултация с ВАР съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Сотириу и хладнокръвно реализира.

Постепенно темпото поспадна, а Лудогорец държеше контрола в свои ръце. Все пак малко преди края на срещата влезлия като резерва Ихиньо Марин можеше да реализира и четвърти гол, но ударът му мина над вратата. Единствената неприятна новина за гостите бе принудителната смяна на Вандерсон, който напусна игра малко след като се бе появил като резерва.

С успеха си днес Лудогорец има актив от 12 точки от четири изиграни мача и към момента вече е на втора позиция - на една от лидера Славия, който обаче е с два мача повече. Пирин от своя страна остава с три точки на 12-о място, но “орлетата” имаха доста тежка програма в началото и тепърва ще има възможност да натрупа повече точки.

ПИРИН 1:3 ЛУДОГОРЕЦ1:0 Брахими (3)1:1 Са (15)1:2 Сантана (56)1:3 Сотириу (67-д)

ПИРИН: 99. Петров, 38. Дюлгеров, 71. Карачаканов, 25. Гощелиани, 31. Станоев, 7. Брахими, 8. Старокин, 3. Занев, 18. Дяков, 29. Костов, 14. Николов

ЛУДОГОРЕЦ: 71. Кахлина, 3. Недялков, 32. Са, 30. Пластун, 4. Сисиньо, 7. Сантана, 8. Гонсалвеш, 64. Янков, 37. Текпетей, 11. Десподов, 19. Сотириу

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти