Треньорът на Шахтьор: Имаме нещо, което Монако няма - сърце и топки

Наставникът на Шахтьор (Донецк) Роберто Де Дзерби посочи с какво неговият отбор е надделял срещу Монако в снощния двубой между двата тима, който завърши 2:2, но този резултат беше достатъчен за това украинците да се класират за пета поредна година в групите на Шампионската лига.

Куриозен автогол прати Шахтьор (Д) в групите за сметка на Монако

“Не беше наше решение да предоставим топката на Монако. Не искаме да я оставяме дори когато играем срещу Реал Мадрид. Но ако опонентът е добър, трябва да играем и защитно. Първото полувреме не беше това, което очаквахме, но Монако са много силен отбор. Наистина ни поставиха под напрежение. Липсваше ни скорост и способността да играем на 20, 30 или 40 метра. Когато Фернандо и Мудрик влязоха в игра, мачът напълно се промени. Не знам дали го заслужавахме, или не, защото Монако имаше доста възможности за гол. 

Монако имат технически, физически и индивидуални качества. Ние имаме други физически способности, но също притежаваме умения и характер. Не всеки има скоростта на Фернандо например, който влезе като резерва, но разполагаме с нещо, което другите тимове нямат - сърце и топки. Уверете се, че го превеждате правилно. (Преводачът казва кураж - б.р.) Преведете го както трябва, не казах кураж. Когато имаш сърце и топки, ти можеш да постигнеш всичко. Днешният мач беше различен от този в главата ми, но съм много горд, защото на почивката видях, че играчите са малко странни. Тогава ние изпитвахме трудности. Но след това сърцето и топките заличиха разликата от първото полувреме. Не можеш да ги купиш на трансферния пазар”, коментира Де Дзерби на пресконференцията си след мача.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти