Солскяер иска нови договори и по-високи заплати за пет от звездите си

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер настоява възможно най-скоро клубното ръководство да подпише нови договори с петима от ключовите играчи в състава на "червените дяволи“. Това са Бруно Фернандеш, Хари Магуайър, Маркъс Рашфорд, Люк Шоу и Пол Погба, който все още отказва да парафира нов контракт. На всеки от тях ще бъде предложено увеличение на заплатата.

Фернандеш има цели пет години до края на договора си, но в момента португалецът получава по 100 000 паунда седмично, а е един от най-важните играчи в състава. Новото му възнаграждение ще бъде между 250 000 и 300 000 паунда.

Англичаните Рашфорд, Магуайър и Шоу прибират между 180 000 и 200 000 в момента, но заплатите им ще бъдат увеличени в същия порядък, както и на Фернандеш.

Солскяер иска да няма напрежение в съблекалнята заради големи разлики в заплатите на най-важните играчи. В момента Де Хеа е с най-високо възнаграждение на "Олд Трафорд'. Испанецът получава 375 000 паунда седмично. На второ място по този показател е Пол Погба с 290 000. Последният обаче за момента упорства да преподпише и съществува реална опасност след една година да си тръгне като свободен агент.

Още от Футбол свят

Виж всички