Тимановска участва на турнир в Полша

Беларускинята Кристина Тимановска, която влезе в конфликт с ръководството на делегацията на Олимпиадата в Токио и се премести в Полша, взе участие на турнир по лека атлетика в Полша през уикенда.

Тимановска участва в спринтовете на 100 и 200 метра, където завърши трета. В протоколите тя /е записана като представител на Беларус.

"Беше важно само да се върна и да бягам. Но не беше лесно, тъй като не тренирах три седмици. Надявам се, че ще мога да продължа да участвам", каза Тимановска в интервю за полската телевизия.

На 1 август в Токио 24-годишната Тимановска предизвика скандал, след като разкри, че треньорите й, раздразнени заради позицията й по спортни въпроси, й казали да си стяга багажа и да тръгва за летището, още преди да е участвала на олимпийските игри.

Тя отказа да се качи на самолет, за да се върне в Беларус и потърси помощта на японската полиция на летището, а след това отседна за два дни в посолството на Полша, преди да отлети за Варшава през Виена. В момента тя живее в полската столица.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти