Спортният директор на Спартак Москва подаде оставката си, след като се опита да измами клуба

Сериозен скандал е на път да избухне в Спартак Москва, след като се оказа, че собственикът Леонид Федун е научил за изкуствено завишаване на цената на футболист за лятната селекция. Спортният директор на клуба Дмитрий Попов е подал оставка от поста на почивката на мача Спартак Москва - Бенфика в квалификациите в Шампионската лига, завършил 0:2.

Обвинения в мошеничество и заплаха за обвинение в углавно престъпление са причините Попов да не чака дори и края на мача, съобщава телеграм-канала "Мутко против", а след това е цитиран и от вестник "Спорт Експрес". По информация на неназован източник, всичко това е резултат от несъстоялия се трансфер на аржентинския защитник Гонсало Монтиел, който играе за Ривър Плейт. По време на мача Спартак М - Бенфика самият Попов е признал, че главният акционер при спартаковци Леонид Федун е блокирал трансфера на играча на стойност 12,5 милиона евро, позовавайки се на препоръката на бившия треньор на тима Доменико Тедеско.

По иронично съвпадение в същия момент, докато бил на трибуните, с Федун се е свързал мениджърът на 24-годишния аржинтински бранител Матиас Липман и предложил да помисли за трансфера на този играч, но само за 5 милиона евро, каквато била цената му, обявена от Ривър. Федун привикал Дмитрий Попов, за да му поиска обяснение откъде идва разликата от 7,5 милиона евро. И вече бившият спортен директор на Спартак решил незабавно да напусне клуба и депозирал оставката си още на полувремето.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти