Горан Драгич: Напрежението не съществува за Дончич, искам отново да играя с него

Бившият съотборник на Лука Дончич в словенския национален отбор - Горан Драгич, стиска палци на своята родина по време на Олимпийските игри в Токио. Словенците вече си осигуриха поне мач за бронзовите медали, след като достигнаха до полуфиналите на планетарния спортен форум след победа с 94:70 над Германия.

Блестяща Словения прелетя към полуфиналите, този път големият герой не е Дончич

Драгич, който заедно с Дончич вдигна трофея от ЕвроБаскет 2017, сподели, че Лука вече е най-добрият играч в света, а също така разкри любопитна история от нощта преди финала на шампионата на Стария континент отпреди четири години, спечелен с 93:85 над Сърбия.

"За мен Лука вече е най-добрият играч в света. Още е само на 22 години, а вече успя да убеди критиците си, че е способен на всичко… В нощта преди финала на ЕвроБаскет 2017 аз не можех да заспя. Когато се обърнах наляво, Лука хъркаше. Той просто не усеща напрежение”, разказа 35-годишният Драгич в гостуване за словенска телевизия.

Гардът, който в момента е свободен агент, след като договорът му с Маями Хийт изтече, призна, че би желал да приключи кариерата си в един отбор с Дончич. В интерес на истината, една от опциите пред Драгич е трансфер в Далас Маверикс, където ще се събере както с Лука, така и с бившия селекционер на Словения Игор Кокошков, който е помощник-треньор на тексасци.

“Може би бих искал да приключа кариерата си в един отбор с Лука Дончич. Засега обаче това са предположения. Все още не знам къде ще играя, но определено бих искал да бъда негов съотборник още веднъж”, добави Драгич.

Още от Париж 2024

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти