Кандидатите за Озан Кабак могат да се увеличат драстично по една причина

Бранителят на Шалке 04 Озан Кабак, който през последните няколко месеца игра под наем в Ливърпул, може скоро изненадващо да стане свободен агент. Според информации в Германия ръководството на "миньорите" може да се окаже принудено да прекрати договора на турчина, тъй като евентуалния му трансфер се бави, а клубът, който изпадна във Втора Бундеслига, вече не може да си позволява да плаща заплатата му.

Шалке 04 в момента иска 15 милиона евро за централния бранител. Цената е намалена в сравнение с 20-те милиона, срещу които Ливърпул можеше да привлече Кабак за постоянно, след като наемът му изтече. Мърсисайдци се отказаха от тази възможност и привлякоха Ибрахима Конате

Лестър, Нюкасъл, Кристъл Палас, Ница и Реймс се интересуват от Кабак, но явно клубовете изчакват, за да поставят Шалке 04 под напрежение заради финансовите затруднения на клуба. Договорът на централния бранител с "кралско сините" е до 2024 година. Германският клуб вече позволи на Кабак да удължи ваканцията си, за да може да си уреди трансфер.

Още от Футбол свят

Виж всички