Дамбраускас: Беше много трудно, но мачовете в ШЛ са точно такива

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас сподели първите си впечатления след успеха на тима с 3:1 над Мура в мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Трудно, но заслужено: Лудогорец продължава да мечтае за групите на ШЛ

"Беше много трудно. В Шампионската лига са точно такива мачовете. Ние реагирахме добре след допуснатия гол. Вкарахме хубави голове. Очаквахме те да се отворят, да играят по-настъпателно и това се случи. Смятам, че това бяха два много добри мача за нас. Мисля, че Мура пристигна днес организиран, с план. Накара ни да се чувстваме дискомфортно. Макар да поведохме през първото полувреме, те определено ни оказаха голям отпор. Може би ни липсваше малко енергия, острота, решителност. Ако погледнем към статистиката и физическите показатели на играчите, със сигурност времето повлия на това. Не ни позволи да сменяме по-често позициите си и да бъдем гъвкави. Все пак успяхме да си гарантираме европейски футбол до декември. Имаме още една възможност да направим следващата крачка по пътя към групи на Шампионска лига", започна Дамбраускас.

"Най-важното е да не сваляме крака от педала на газта, когато вкараме първи гол, а да търсим още голове. С риск да се повторя, доминация с топка в крака и владение на топката около 70 процента е нещо добро за нас. Когато сме с нея, обхождаме вратата на противника, усещаме, че държим двубоя в наш контрол. Щастлив съм, че вкарахме три попадения", добави още той.

"Искаме да изградим добра група от футболисти, която да доминира с топка в крака. Мисля, че се представихме на необходимото ниво. В двубоите от ШЛ трябва да сме по-умни. Няма как да игнорираме грешките и от утре започваме да работим над тях и да се готвим за следващия двубой, който не е по-малко важен.

Не мисля, че можем да кажем, че Олимпиакос е толкова голямо препятствие или не толкова голямо. Всички знаете колко голям тим са те. Най-важното за нас е да се подготвим за съботния мач – физически и тактически. Ние искаме топката и да покажем колко сме добри, вълнувайки нашите фенове с футбола, който играем. Щастливият играч е добър играч", завърши Валдас Дамбраускас. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти