Черноморец привлече колумбийски национал

Отборът на Черноморец успя да финализира втория си входящ трансфер през тази седмица. Екипa на "акулите" ще облече колумбийският национал Тони Троха, който пристига в Бургас като свободен агент след сезон в аржентинския елитен Бока Хуниорс, обявиха от агенцията на баскетблиста. 27-годишното крило е второто ново попълнение в състава на Васил Евтимов след американеца Антъни Дженуъри.

Американец е първото ново попълнение в Черноморец

През миналия сезон Троха се е състезавал за Бока, като с "генуезците" изиграва 35 мача, в които записва средно по 7.0 точки, 4.9 борби и 1.1 чадъра. Преди това 208-сантиметровият баскетболист се е подвизавал в родния си Титанес, с който става двукратен шампион на Колумбия. Троха е завършил университет в Тексас, като след приключване на следването си се пробва неуспешно в Драфта на НБА. В четирите си години в колежа колумбиецът записва средно по 6.0 точки, 4.0 борби и 1.1 асистенции.

По-рано през годината Троха облича екипа на националния си отбор в квалификациите за АмериКъп 2022. Той регистрира средни показатели от 6.3 точки, 7.3 борби и 2.2 чадъра на мач, като страната му се класира за най-големия турнир на Южна Америка, след като прескача група с Аржентина, Венецуела и Чили.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти