Чави: Енрике трябваше да е подготвен за критиките, след като не взе играчи на Реал Мадрид

Бившият полузащитник на Испания Чави, който спечели две европейски и една световна титла с тима, заяви, че случващото се около отбора на Луис Енрике е нормално и той не е изненадан, защото средата в страната е много критично настроена, а самият наставник трябва да приеме ситуацията, тъй като не е взел футболисти на Реал Мадрид, което е трябвало да го подготви за случващото се.

“Това, което се случва, не ме изненадва и го виждам като нормално. Средата в Испания е много критично настроена и има много малка връзка между пресата и отбора. Именно заради това е още по-трудно да се постигат успехи с Испания, но ние го постигнахме. Още по-сложно става, когато треньорът реши да не взима играчи на Реал Мадрид. Той трябваше да знае, че това ще предизвика тези критили и трябва да ги приеме,” обясни Чави.

След това той похвали младата звезда на “ла фурия” Педри, който през тази кампания успя да се наложи в тима на Барселона и често е сравняван именно със самия Чави. Сега на Евро 2020 полузащитника също е сред ключовите играчи на Луис Енрике и се представя на високо ниво.

“Изненадан съм най-вече заради неговата възраст, това е играч само на 18 години, но показва класа. Той е интелигентен играч с много качества и визия за играта. Явно е много талантлив и тепърва ще трябва да следим развитието му,” завършия коментара си Чави за представянето на Испания на Евро 2020.

Още от Футбол свят

Виж всички