Бразилия изпусна победата срещу Еквадор

Отборът на Бразилия завърши с равенство 1:1 срещу Еквадор участието си в груповата фаза на Копа Америка, но въпреки това завърши на първото място в поток Б и се класира на 1/4-финалите. Играчите на “селесао” си бяха осигурили участие в плейофите и селекционерът Тите даде почивка на някои от звездите начело с Неймар, който изгледа двубоя от трибуните на празния стадион “Олимпико Педро Лудовико”. 

Спорен гол помогна на Бразилия за обрат срещу Колумбия

Въпреки това Бразилия наложи превъзходството си и създаде доста положения. В 12-ата минута “селесао” обаче едва не получи гол, след като еквадорците се опитаха да изненадат излезлия напред вратар Алисон, но топката прехвърли вратата. Така се стигна до 37-ата минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле Милитао с глава успя да открие резултата, който се запази до почивката. 

Играч на Еквадор с положителен тест за коронавирус преди решителния мач с Бразилия

След паузата Еквадор стигна до изравнително попадение в 63-ата минута. Анхел Меня беше изведен очи в очи с Алисон и без подготовка стреля неспасяемо с десния крак за 1:1. До края и двата отбора имаха възможности да се разпишат, но не се възползваха от предоставените шансове. Нападателят на ЦСКА - София Жорди Кайседо остана неизползвана резерва за Еквадор.В другия мач от група Б Венецуела отстъпи с 0:1 пред Перу и отпадна от турнира. Единственото попадение в мача отбеляза Карийо в 48-ата минута, но то се оказа достатъчно. Така в 1/4-финалите на Копа Америка продължават Бразилия, Еквадор, Перу и Колумбия, които очакват своите съперници.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти