Напрежение между Салах и Ливърпул заради Олимпиадата

Малко вероятно е Мохамед Салах да се присъедини към олимпийския отбор на Египет, тъй като неговият клуб Ливърпул не иска той да участва на Игрите в Токио това лято, каза председателят на Египетската футболна асоциация. Самият футболист обаче държи да бъде част от форума, който ще се състои между 23 юли и 8 август.

"Ливърпул ни информира, че не приветства идеята Салах да играе на Олимпийските игри", каза Мегахед, който е председател на временния комитет от трима души, назначен от ФИФА, пред египетската телевизия ON Time sports. "Салах искаше да играе и каза, че ще направи опит и в рамките на два-три дни въпросът ще бъде решен", добави Мегахед.

Салах е Играч на сезона в Ливърпул

29-годишният Салах, най-известната спортна звезда в Египет, участва на Игрите в Лондон 2012, като отбеляза гол във всичките три мача от груповата фаза срещу Бразилия, Нова Зеландия и Беларус, преди Египет да отпадне след загуба от Япония. 

В Токио Египет е в група "С" заедно с двукратния шампион Аржентина, с победителя от 1992 година Испания и Австралия. На Олимпиадата в турнира по футбол участват играчи до 23 години, но във всеки отбор е позволено да има трима играчи над тази възраст. ФИФА отдавна призна, че клубовете не са задължени да пускат играчите си за Олимпиадата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти