Напрежение между Салах и Ливърпул заради Олимпиадата

Напрежение между Салах и Ливърпул заради Олимпиадата

Малко вероятно е Мохамед Салах да се присъедини към олимпийския отбор на Египет, тъй като неговият клуб Ливърпул не иска той да участва на Игрите в Токио това лято, каза председателят на Египетската футболна асоциация. Самият футболист обаче държи да бъде част от форума, който ще се състои между 23 юли и 8 август.

"Ливърпул ни информира, че не приветства идеята Салах да играе на Олимпийските игри", каза Мегахед, който е председател на временния комитет от трима души, назначен от ФИФА, пред египетската телевизия ON Time sports. "Салах искаше да играе и каза, че ще направи опит и в рамките на два-три дни въпросът ще бъде решен", добави Мегахед.

Салах е Играч на сезона в Ливърпул
Салах е Играч на сезона в Ливърпул

29-годишният Салах, най-известната спортна звезда в Египет, участва на Игрите в Лондон 2012, като отбеляза гол във всичките три мача от груповата фаза срещу Бразилия, Нова Зеландия и Беларус, преди Египет да отпадне след загуба от Япония. 

В Токио Египет е в група "С" заедно с двукратния шампион Аржентина, с победителя от 1992 година Испания и Австралия. На Олимпиадата в турнира по футбол участват играчи до 23 години, но във всеки отбор е позволено да има трима играчи над тази възраст. ФИФА отдавна призна, че клубовете не са задължени да пускат играчите си за Олимпиадата.

Още от Футбол свят

Виж всички