Каспер Хюлманд: Вълшебна вечер!

Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд не скри положителните емоции след разгромната победа с 4:1 над Русия, която прати “червения динамит” на 1/8-финалите на Евро 2020. Дания продължи напред въпреки загубите в предишните си два мача срещу Финландия и Белгия. 

"Червения динамит" избухна 4 пъти и прати Русия у дома

“Каква вечер, какъв мач! Надявахме се, че ще е вълшебна и точно така и стана. Благодаря на всички за подкрепата, която ни оказваха. Не очаквах, че ще бъде толкова силна. Това означава много за нас, повлия ни силно. Приятелството, отборния дух. Просто е потресаващо как футболистите се бореха и си помагаха един на друг. Изиграхме и трите мача на много високо ниво и заслужавахме да продължим. Не мога все още да си представя как играчите предоляха това, което се случи в първия мач (б.р. инцидентът с Кристиан Ериксен). 

Датчаните: Срещата с Ериксен ни даде точно това, от което се нуждаехме

Голямо благодаря на цялата страна за подкрепата. Надявам се да продължим да даряваме Дания с такива страхотни емоции. При отмененият гол на Белгия започнахме малко да нервничим, но след това овладяхме ситуацията. Бяхме готови да се борим до последно”, коментира Хюлманд.

Още от Футбол свят

Виж всички