Датчаните искат да се отблагодарят на феновете с победа срещу Русия

Датските национали са твърдо решени да се отблагодарят на феновете на отбора след прочувственото послание към Кристиан Ериксен и "магическата" атмосфера по време на мача срещу Белгия. Те искат го направят с победа срещу Русия, която може да се окаже достатъчна за класиране в следващата фаза. 

"Досега не бях ставал свидетел на подобна подкрепа към който и да било отбор. Тя наистина е уникална и връзката ни с феновете става все по-силна. Толкова много хора ни подкрепиха, че ние сме длъжни да им се отблагодарим с победа срещу Русия. Нямаме друг избор и мислим да направим точно това в понеделник", каза халфът Пиер-Емил Хьойберг. 

Мачът срещу Белгия бе първи за Дания без плеймейкъра Ериксен, който получи сърдечен удар в срещата с Финландия и бе върнат към живота с дефибрилатор. Отборът падна отново, но феновете го подкрепиха с аплодисменти на крака. 

"Получи се наистина магическа атмосфера. Стадионът пращеше от енергия, а така не е трудно да оставиш всичките си сили на терена", заяви селекционерът Каспер Хюлманд.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти