Италия се доближи до рекорд по "сухи мрежи" след летящия старт

Националният отбор на Италия тръгна с гръмка победа с 3:0 в Рим срещу Турция на Евро 2020. Така вече в 9 поредни срещи под ръководството на Роберто Манчини “адзурите” нямат допуснат във вратата си гол. Рекордът на италианците е 10, постигнат в периода ноември 1989 - юни 1990 година.

Различната гледна точка от сблъсъка Турция – Италия на Евро 2020 ⚽

В същото време “Скуадра адзура” записа и други рекорди. За първи път в историята си националният тим на Италия вкарва три гола в един мач на европейско първенство. Това бе 39-ият мач на отбора на еврофинали. В допълнение към това Италия постигна и най-голямата победа в мач, с който се откриво европейско първенство.

Манчини: Бе важно да започнем с победа, но още сме далеч от “Уембли”

Нападателят на Лацио Чиро Имобиле пък реализира попадение в трети пореден мач за “адзурите” за първи път в кариерата си. Имобиле стана автор на втория гол срещу Турция в петък вечерта. Това бе и първо попадение за футболиста за Италия на голямо първенство.

Турците, от своя страна, записаха антирекорд. Те неиземнно губят първия си мач на голямо първенство, като това им се случва за седми път след поражението от Италия.

Още от Футбол свят

Виж всички