Отборът на Австрия ще бъде готов за мача със Северна Македония

Старши треньорът на Австрия Франко Фода успокои феновете на футбола в алпийската страна, че тимът ще бъде готов за дебютния си мач на Евро 2020 срещу Северна Македония. В неделя австрийците завършиха 0:0 със Словакия в последната си проверка преди началото на шампионата, но в пореден мач не впечатлиха с играта си. Отборът има само една победа в последните си шест мача - с 3:1 над Фарьорските острови през март - и не е вкарвал гол вече над 300 минути. 

Според Фода обаче до неделя, когато е мачът със Северна Македония, австрийците ще коригират представянето си и така няма да допуснат повторение на случилото се през 2016 година, когато завършиха на последно място в групата си. 

"Настроението в отбора ни ще се подобрява ден след ден и ще бъдем готови за дуела със Северна Македония. Уверен съм в това", каза наставникът. Според него тимът е нямал късмет срещу Австрия и това е причината за продължаващата голово суша. Флориан Грилич и Марко Арнаутович удариха греди срещу словаците. 

"Имахме много шансове, но и нашият съперник имаше три отлични възможности. Не успявахме да бъдем прецизни с последния пас или бяхме нерешителни при стрелбата към вратата. Очаквам Северна Македония да играе защитно, затова трябва да бъдем клинични със завършващия удар и да сме сигурни, че сме стабилни в отбрана. Трябва да намалим грешките и да създадем и използваме шансовете, които ще имаме срещу компактен отбор като македонския", обясни Фода.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти