Обещание на Челси към Жиру дава надежди на Милан

Вчера от Челси изненадващо обявиха, че са удължили договора на нападателя Оливие Жиру с още един сезон въпреки информациите, че той води преговори с Милан за свободен трансфер. От изявлението на клуба стана ясно, че лондончани са активирали автоматична опция за подновяването на контракта още през април.

Първенецът на Европа поднови и с голмайстора си в ШЛ

От “Калчомеркато” обаче се свързаха с представителите на Жиру, които уточниха, че той все още може да смени клубната си принадлежност през това лято. “Челси активира едностранна клауза, но с обещанието, че на играча ще му бъде позволено да си тръгне при оферта от чуждестранен клуб”, заявиха те пред италианския сайт.

Междувременно, самият Жиру коментира думите на Златан Ибрахимович, който приветства негов трансфер в Милан. “Харесват ми характерът му и начинът му на изразяване, въпреки че неговата откровеност понякога може да бъде малко пламенна. Коментарът му за мен е нещо хубаво, приемам го като допълнителна мотивация. Сега обаче не мога да говоря за своето бъдеще. Милан е една от опциите. Както казах, винаги е приятно да чуеш как Златан казва нещо подобно”, коментира френският национал пред RMC Sport.

Според “Гадзета дело спорт” “росонерите” проявяват интерес и към друг нападател - Аркадиуш Милик, който е преотстъпен в Марсилия от Наполи.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти