Oтбелязаха Международния ден на предизвикателството с планинско бягане в Панчарево

Десетки любители на спорта участваха в събитието Back to Nature: Run+ Fun край Панчарево по случай Международния ден на предизвикателството. Събитието целеше да предизвика ума, тялото и волята на бегачите и да им предложи едно по-различно изпитание сред природата. Участниците стартираха от бента на Панчарево и изминаха маршрут, включващ участък с асфалт и планински пътеки.

С много усмивки, добро настроение и истински хъс групата измина предварително маркирано трасе с дължина 7 км. На мястото на финала организаторите бяха подготвили изненади както за участниците в планинското бягане, така и за публиката - практични демонстрации на спортни обувки, полезни съвети от треньори и инструктори и специални подаръци от партньорите на събитието. Любителите на спорта получиха специален код за намаление от Sport Depot - RUN20 за 20% отстъпка при онлайн покупка на екипировка за бягане.

Събитието Back to Nature: Run+ Fun беше организирано от RUN+, SPORT DEPOT и НЛП-България и подкрепено от партньорите adidas, Red Bull, Kaufland България и натурална минерална вода DEVIN, които осигуриха част от подаръците за участниците в планинското бягане.

Присъстващите бяха поканени да участват в спортните занимания, които се провеждат всяка неделя в столичния Южен парк. Инициативата под името "RUN+бягане" включва индивидуални и групови занимания и е подходяща за онези, които вярват в множеството ползи от спорта, обичат бягането, оценяват мисловното здраве. Всяка неделя до края на октомври желаещите могат да се включат в предизвикателството и да изпитат себе си по маршрут от 2,5 км или 5 км. Групата се събира в Южния парк при паметника с птиците между 8:40 и 8:50 ч.

Веднъж месечно по време на инициативата се провежда кондиционна тренировка от професионален треньор, а всеки желаещ може да си направи измервания на тялото с кантар "Танита" и да следи прогреса си.

Общност Run+ e проект на SPORT DEPOT и НЛП-България, създаден с цел да се погрижи за мозъка и тялото на любителите на спорта. Всеки, присъединил се към Run+, става част от общност от активни, енергични, позитивни хора, които обичат да спортуват. Инициативата "Run+ Спорт за мозъка и тялото" се провежда за втора поредна година, а през изминалия сезон тя привлече много любители на бягането и активния начин на живот. "RUN+бягане" включва индивидуални и групови занимания всяка неделя в столичния Южен парк.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти