Кьолн се раздели със спортния си директор

Кьолн се раздели със спортния си директор Хорст Хелд само ден, след като си гарантира място в Бундеслигата и за следващия сезон благодарение на успех в плейофите срещу Холщайн (Кил). От клуба излязоха с изявление, в което обясняват решението си с желанието “ дасе поеме по нов път на развитие, въпреки оцеляването".

От ръководството на Кьолн уточняват, че Йорг Якобс и Томас Кеслер ще поемат работата на Хелд докато се намери постоянен наследник на поста, но няма да се бърза с такова решение на всяка цена: “Ние знаем колко много означава Кьолн за него и при това положение решението не беше никак лесно. Но въпреки усилията на Хорст, Бордът не е доволен от начина, по който се развива клуба, както и за надграждането в първия отбор и надолу”.

Кьолн възкръсна в критичния момент и остава в Първа Бундеслига

В събота Кьолн размаза Холщайн с 5:1 като гост във втората среща, след като падна у дома с 0:1. Отборът беше воден от временния наставникх - ветеранът Фридхелм Функел, а от новия сезон той ще бъде заменен от Щефен Баумгарт, който за последно беше начело на Падерборн.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти