Емери: Заслужихме този успех

Треньорът на Виляреал Унай Емери за пореден път доказа, че е властелинът на Лига Европа. Той спечели трофея за четвърти път в кариерата си, след като изведе "Жълтата подводница" до успех с дузпи на финала с Манчестър Юнайтед. Специалистът смята, че този успех е напълно заслужен.

"Много съм щастлив. Момчетата работиха здраво през целия сезон заради собственика и президента. Горди сме. Смятам, че заслужавахме да спечелим. Срещу нас бе Манчестър Юнайтед, но ние играхме много равностойно тази вечер", сподели Емери.

"Нашият клуб вече е играл в Шампионската лига и ще се насладим отново на този турнир. Исках да спечеля Лига Европа, но искам да участваме и в Шампионската лига. Ще се насладим на този момент с нашите фенове и с нашите семейства утре", допълни специалистът.

"Смятам, че играчите показаха правилен манталитет през целия турнир. Знаехме, как да да се борим, да страдаме, да бележим и успяхме да завършим по-добре от съперника. Дузпите не са лотария. Трябва да имаш силен характер, за да отбележиш под максимално напрежение. Футболистите бяха фантастични", завърши треньорът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти