Роджър Федерер: Концентриран съм повече върху играта си на клей, отколкото върху съперниците

Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че в момента е концентриран върху сезона на клей. Бившият номер 1 тази седмица ще участва на турнира в швейцарския град Женева от сериите АТП 250 с награден фонд 419 470 евро.

"Разбира се, има несигурност. Надал и Джокович вече са в една категория, а аз в друга. След десет мача мога да кажа повече, но сега определено не искам да се срещам с тях. Когато съм здрав и имам достатъчно време на корта, ще натрупам повече увереност и отново ще бъда сред топ играчите", каза Федерер.

"В Доха се притеснявах за нивото си в сравнение с другите играчи, но на тренировките разбрах, че съм готов да съм конкурентноспособен. Сега съм концентриран повече върху играта си на клей, отколкото върху съперниците. Поколението на Медведев, Циципас и Зверев натрупа опит. Надал и Джокович все още са лидери. За мен връщането на това ниво ще бъде допълнително изпитание", цитира Федерер журналистът Лоренцо Ерколи в Туитър.

Швейцарецът, който има 20 титли от турнирите от Големия шлем, повече от година беше извън корта заради контузии. През март 2021-а той се завърна на турнира в Доха, където достигна до четвъртфиналите, след което отново не участва в състезания.

Федерер е водач в схемата на турнира в Женева, а във втория кръг ще се изправи срещу победителя от двубоя между Джордън Томпсън (Австралия) и Пабло Андухар (Испания).

Още от Тенис

Виж всички