Гуардиола: Ако Неймар беше останал в Барса, отборът щеше да спечели още два или три пъти ШЛ

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола смята, че ако голямата настояща звезда на Пари Сен Жермен Неймар беше останал в Барселона, каталунците щяха да имат още поне два или три трофея от Шампионската лига. Утре "гражданите" гостуват на парижани в първи полуфинален сблъсък от надпреварата, а Пеп продължава да твърди, че на "Етихад" са просто щастливи, че са стигнали до последната фаза на турнира. Според него титлата в Премиър лийг е най-важното нещо за неговия отбор, но участието в ШЛ е най-приятният ангажимент.

"Ние не сме в елита на това състезание, но искаме да бъдем там със сигурност. Собствениците, когато взеха клуба, искаха първо да ни вкарат в елита на Англия, а сега имаме късмет да сме там, където сме, и в Шампионската лига. Много съм щастлив, че ще пътувам до Париж с този клуб и ще се опитаме да спечелим. След това ще опитаме да победим и Кристъл Палас и да вземем една от двете победи, които са ни нужни за титлата. Премиър лийг е най-важното състезание, но Шампионската лига е най-хубавото такова. Така мисля.

За повечето от нашите играчи това е първият път, в който те достигат до този етап в Шампионската лига, така че трябва да сме концентрирани върху мача и слабите моменти в играта на противника. С тази идея тръгваме. Всички са здрави, готови и щастливи. Благодарни сме, че имаме тази възможност. За някои клубове това е нормално. Някои имат много трофеи от ШЛ, но за нас е нещо ново и ние трябва да сме благодарни.

Знаем, че и в двата мача ще има моменти, в които страдаме, и те ще създават възможности. Всеки знае с какво качество разполагат. Но това е полуфинал в Шампионска лига, така че какво очаквате?

Спомням си, когато за първи път гледах клипове на Неймар. Мислех си, че това е кралят на Сантос. Ако той беше останал в Барселона, отборът щеше да спечели още два или три пъти Шампионската лига. Той, Меси и Суарес бяха най-доброто нападение. Той обаче отиде в Париж, което не изглежда като грешно решение. Харесвам го. Той създава удоволствие от футбола.

Байерн загуби след 50 точни удара. ПСЖ спечели с четири или пет. Футболът е непредвидим. Можеш да имаш по-добрите шансове, но да загубиш. Не искам да спечеля утре. Не искам да отидем на финал. Мечтая да бъдем себе си", заяви Гуардиола на своята пресконференция. 

Още от Футбол свят

Виж всички