УЕФА взе решение за отцепниците

УЕФА се смили и нито един от бегълците в Суперлигата няма да бъде наказван засега, съобщи “Ас”. Това означава, че отпада вариантът за изхвърляне на Реал Мадрид от Шампионската лига, който продължава да упорства заедно с Барселона.  

В неделя 12 клуба - Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал, Тотнъм, Атлетико Мадрид, Барселона, Реал Мадрид, Интер, Ювентус и Милан, обявиха, че се включват в нов турнир, който не е под егидата на Европейската футболна федерация. Срещу тях обаче се надигна масово недоволство, като дори един от директорите в УЕФА заплаши с изхвърляне от Шампионската лига тези, които все още са в нея. Това постави под въпрос провеждането на полуфиналните сблъсъци Реал Мадрид - Челси и Манчестър Сити - Пари Сен Жермен

Днес от УЕФА запазиха мълчание по темата след заседанието на Изпълкома, като излязоха единствено със следната информация на сайта си: “Изпълкомът беше запознат с последните развития около т.нар. “Суперлига”, в това число и възможностите пред УЕФА и стъпките, които се обмисля да бъдат взети”. Това подсказва, че е възможно след време да бъдат наложени някакви наказания. 

Разкриха колосалната наказателна клауза за отказа от Суперлигата

Бурната реакция много бързо накара повечето клубове да заявят оттеглянето си. Засега само Барселона и Реал Мадрид продължават да държат на проекта, а Милан и Ювентус излязоха със съобщения, от които не става ясно каква точна е позицията им.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти