Гасперини посочи кой играч на Юве предпочита да отсъства вместо Роналдо

Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини призна, че би предпочел Пауло Дибала да отсъства от състава на Ювентус, а не Кристиано Роналдо. Както е известно, португалецът ще пропусне утрешния мач между двата отбора поради мускулна травма. Така именно бившият възпитаник на треньора ще бъде титуляр срещу бергамаските.

"Тренирах Дибала в Палермо, така че още тогава знаех, че той е предопределен за величие. Може да обсъждате много неща, но не се съмнявайте в таланта на Дибала. Той има специфичен начин на стреляне, с който винаги намира целта. Предпочитам него да го нямаше. Те могат да направят няколко промени, но ние сме фокусирани само върху мача срещу "бианконерите". Не виждам този двубой като плейоф за третото място особено като се има предвид, че двата отбора ще играят финал за Купата на Италия и точно тогава ще бъде определен победител. Това е важен мач, но след него ще останат още седем, в които ще има 21 точки за печелене. Така че той няма да бъде решаващ. Честно казано, това са два тима с много различни амбиции. Пропускането на Шампионската лига би било голям удар за Юве. За нас би било фантастично да се класираме за турнира за трети пореден сезон, което обаче е минимумът за Юве, за които е задължително да си осигурят участие в ШЛ.

Ювентус без Кристиано срещу Аталанта

В момента сме свободни да излизаме със състав по начина, който считаме за най-добър. Това е предимство, знаейки, че можем да разчитаме на няколко различни схеми на игра. Така ние си избираме коя да използваме в зависимост от наличните футболисти и от характеристиките на опонента. Чувстваме подходящите атмосфера и напрежение за този двубой, както и за наближаващия с Рома. Това може да е приятен начин да се тестваме преди финала за Купата и може би дори да научим как да противодействаме в бъдеще. Винаги съм казвал, че би било чудесно да спечелим трофей и определно той би бил запомнен по-добре, но класирането за ШЛ е по-важно за растежа и престижа на клуба.

Треньорът на Аталанта рискува триседмично наказание

Прекарах 20 години в Юве и като хлапе, и като треньор. Ако е имало възможност да се върна, тя вече е в миналото и сега не мисля за това. През последните пет години ние завършвахме в класирането горе-долу преди всеки друг клуб в даден момент, но не и преди Ювентус. Когато редовно играеш в ШЛ, ти свикваш да се състезаваш на определено ниво. Моята философия си остава такава, че трябва да се изправяш срещу тези големи клубове с кураж и да ги затрудняваш. В последните ни осем мача с Юве направихме шест ремита, така че те бяха доста оспорвани.  Обвиненията срещу мен от антидопинговата агенция? Всичко, което мога да кажа, е, че нито аз, нито Аталанта сме прекъсвали каквото и да било. Не е имало пречки при тестването. Ще разберем останалото на моето изслушване", коментира Гасперини на своята пресконференция преди срещата.

Още от Футбол свят

Виж всички