Окончателно: Везенков е големият лидер на Олимпиакос в Евролигата

Звездата на баскетболния Олимпиакос Александър Везенков завършва сезона като водещия реализатор на гръцкия гранд в Евролигата. 25-годишният български национал повежда колоната от реализатори със своите 11.5 точки средно на мач, а зад себе си оставя гарда Костас Слукас, който е с 11.0 точки и американския си съотборник Шакийл МакКисик, който пък завърши кампанията с 10.7 точки.

Изключителен край на сезона за Александър Везенков

Везенков си осигури първото място във вчерашния мач срещу Химки, след като наниза 20 точки на руснаците в последния 34-и кръг в най-силния клубен европейски турнир. При стрелбата си през сезона българинът е 50% от зоната за две точки, 43% от тройката и 89% от наказателната линия. Всичко това за едва 23 минути средно на мач и само 13 двубоя като титуляр от общо 31.

Везенков е и най-полезният баскетболист в състава на Йоргос Барцокас. Крилото постига среден коефициент на полезно действие от 14.8, което го прави лидер пред Костас Слукас с 13.4 и Хасан Мартин с 10.9.При борбите нещата са идентични, като отново бившият играч на Арис и Барселона е абсолютен №1. Везенков хваща средно по 5.4 борби на мач, изпреварвайки центровете Хасан Мартин с 4.6 и Октавиъс Елис с 4.1.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти