Астън Мартин обяви Нико Хюлкенберг за свой официален резервен пилот

Германският пилот Нико Хюлкенберг се присъединява към Астън Мартин, подписвайки договор като резервен пилот и пилот за развитието за сезон 2021, съобщиха от британския отбор във Формула 1. 33-годишният Хюлкенберг има 176 Гран При старта за отборите на Уилямс, Заубер и Рено, както и в периода 2012-2016 за тима на Форс Индия и по-късно Рейсинг Пойнт, който от тази година вече е Астън Мартин. 

Хълк на два пъти през миналата година се състезава на мястото на напусналия в края на сезон 2020 Серхио Перес и Ланс Строл, след като двамата последователно се разболяха от COVID-19. 

„Наистина съм щастлив, че ще бъда част от отбора. И през миналата година бях близо до тях, защото се наложи да помогна в някои моменти. Щом са ме извикали, значи хората ме познават и разчитат на мене“, заяви Хюлкенберг след присъединяването си към британския тим. 

В първия старт за сезона Строл се представи на ниво и завърши 10-и в Бахрейн Гран При, но Фетел имаше лош уикенд и след като стартира от последна позиция заради наказание, не успя да се придвижи по-напред от 15-о място след още едно наказание.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти