Манчестър Сити избира между трима за заместник на Фернандиньо

Ръководството на Манчестър Сити усилено търси заместник на Фернадиньо, който се очаква да напусне клуба през лятото. Договорът на 35-годишният бразилец изтича и няма да бъде подновен. Затова на "Етихад" вече работят по намирането на футболист, който да заеме неговото място в халфовата линия.

Според информация на "A Bola" в Сити са набелязали няколко играчи за тази позиция. На първо място е халфът на Борусия (Мьонхенгладбах) Денис Закария. 24-годиишният швейцарец отдавна е в полезрението на Джосеп Гуардиола, който има желание да го вземе в състава си. Англичаните обаче са притеснени, че играчът е доста "чуплив" и често получава контузии.

Друг футболист, който е набелязан от "Гражданите" е Сандер Берге от Шефилд Юнайтед. 23-годишният норвежец се очаква да напусне "Остриетата" през лятото, тъй като вече е почти сигурно, че отборът ще изпадне в Чемпиъншип. Очаква се той да бъде продаден и то срещу не особено голяма сума.

Последният набелязан от Сити играч е Жоао Палиня от Спортинг (Лисабон). 25-годишният португалец прави силен сезон с екипа на "Лисабонските лъвове", като има 22 мача и 1 гол от началото на кампанията в Примейра лига. С добрите си игри той стигна и до националния отбор на Португалия, като дебютира в двубоя с Азербайджан (1:0) от световните квалификации.

Още от Футбол свят

Виж всички