Арсенал набеляза Дибала като алтернатива на Йодегор

Арсенал вече се усилено търси заместник на Мартин Йодегор от лятото. По всичко личи, че футболистът намя да остане в състава на лондончани за постоянно и затова в клуба мислят кой може да го замени, като са насочили поглед към нападателя на Ювентус Пауло Дибала, съобщава "Sport".

Йодегор пристигна на "Емиратс" под наем от Реал Мадрид и остави отлични впечатления с изявите си. "Артилеристите" се надяваха да го задържат в редиците си за постоянно, но от Реал набързо отрязаха мераците им и заявиха, че ще си върнат този играч след края на сезона.

Така Микел Артета се е спрял на Дибала като футболист, който да замени Йодегор. 27-годишният аржентинец има качества да играе зад нападателя, а освен това бъдещето му на "Алианц Стейдиъм" остава несигурно. Договорът на Дибала изтича през 2022 година и за момента той отказва да преподпише, така че е много вероятно от Юве да му търсят купувач през лятото.

Арсенал обаче не е единственият кандидат за подписа на Дибала. Смята се, че той попада в полезрението и на Ливърпул, Тотнъм и Челси. През този сезон аржентинецът има само 3 гола в 16 мача, но той пропусна доста срещи заради контузия в коляното.

Още от Футбол свят

Виж всички