Нидерландия се съвзе след трудния старт

Нидерландия взе ценни три точки след успех с 2:0 в домакинството си на Латвия. Победата бе жизненоважна за "лалетата", които преди няколко дни загубиха от Турция на старта на световните квалификации. 

В Амстердам бе специална вечер, тъй като за първи път от повече от година имаше публика на мач на националния отбор. Малко над 5000 зрители имаха възможност да гледат срещата на живо. Освен това за първи път жена бе главен съдия на мач от световни квалификации. Французойката Стефани Фрапар бе рефер на двубоя. Играчите на домакините пък се присъедини към протеста на Норвегия в защита на човешките права в Катар, където ще се проведе следващия Мондиал.

Тимът на Франк Де Бур доминираше от началото. В 27-ата минута Дейви Клаасен удари гредата. Халфът на Аякс бе едно от трите нови имена в състава в сравнение с мача с Турция. Другите две бяха Люк де Йонг и Дензел Дъмфрис. 

След полович час игра домакините поведоха. След добър пробив на Френки де Йонг, Клаасен изведе Стивън Бергхуйс и крилото на Фейенорд откри резултата. За него това бе първи гол за националния отбор в 23-ия му мач. Малко преди почивката Бергхуйс можеше да се отчете и с асистенция, но Люк де Йонг удари гредата. 

Нидерландия търсеше втори гол, който да осигури спокойствие на тима, но той дойде чак в 69-ата минута. След ъглов удар Люк де Йонг засече топката с глава и удвои аванса на "оранжевите".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти