Ман Юнайтед ще предложи нов договор на Солскяер независимо от резултатите до края на сезона

Ръководството на Манчестър Юнайтед продължава да подкрепя изцяло Оле Гунар Солскяер и той ще получи предложение за нов договор съвсем скоро, съобщава “ЕСПН”. Бъдещето на норвежеца не е обвързано с печеленето на трофей до края на сезона, както гласяха появили се твърдения в последно време, допълва информацията. 

През последният уикенд “червените дяволи” загубиха с 3:1 своя 1/4-финал за Купата на Англия и отпаднаха от надпреварата, което ги остави с една единствена възможност за някакво отличие до края на сезона - Лига Европа, където обаче ще трябва да срещнат Гранада, а на полуфиналите победителят от двойката Аякс - Рома. 

Въпреки това шефовете на Юнайте са уверени в прогреса на отбора и смятат да обвържат дългосрочно бъдещето на Солскяер, който да продължи доизграждането на започнатия вече проект. Той пристигна като временен наставник на мястото на уволнения Жозе Моуриньо през декември 2019-а, а през март подписа постоянен договор за три години. 

През сезон 2019/2020 Манчестър Юнайтед завърши шести, през миналата кампания заеха третото място, а в момента са втори в класирането на Премиър лийг с 57 точки от 29 мача, което е на цели 14 от водачите Манчестър Сити, които имат и мач повече. “Червените дяволи” са на път за пръв път след отказването на сър Алекс Фъргюсън да се класират за Шампионската лига в два последователни сезона. 

Ръководните фактори са се консултирали със Солскяер и преди назначенията на Джон Мърто, който стана спортен директор, както и на Дарън Флетчър, технически директор, като той е получил уверение, че продължава да има основна роля в трансферната политика и оформянето на състава.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти