Оли Уоткинс e шокиран, че тренира рамо до рамо с Хари Кейн

Нападателят на Астън Вила Оли Уоткинс, който получи първа повиквателна за националния отбор на Англия, заяви, че все още е в шок от факта, че тренира рамо до рамо с Хари Кейн и се надява да заслужи мястото си на терена. Уоткинс, който има 10 гола в 28 мача през този сезон, може да дебютира за Англия в четвъртък при домакинството на Сан Марино в световна квалификация.

"Преди 3 години и половина, когато още бях в Брентфорд, бях попитал кондиционния треньор на националния отбор какъв е режимът, който спазва Хари Кейн. Сега, няколко години по-късно, аз тренирам заедно с Кейн. За мен това е шок, но се забавлявам", коментира Уоткинс.

Кейн, който е капитан на националния отбор на Англия, има 32 гола в 51 мача и Уоткинс осъзнава, че трудно ще го измести от състава. "Няма как да иззема функциите му в съблекалнята. Всички знаят и на какво е способен на терена, а освен това в отбора има и други много талантливи нападатели. Никога не е лесно да те извикат да играеш за Англия, а какво остава да заемеш мястото на капитана. Но аз се опитвам да бъда най-добрият нападател, който мога да бъда”.

Уоткинс, който от дете е фен на Арсенал, призна, че неговият идол в играта е легендата на "топчиите" Тиери Анри и се опитва да копира стила му. "Мисля, че Анри е най-добрият нападател, който някога е играл във Висшата лига. Той е човекът, на когото исках да приличам, тъй като от дете подкрепям Арсенал. Но мисля, че все още съм много далеч от нивото, на което беше Тиери", добави нападателят.

Още от Футбол свят

Виж всички