Ходжкинсън вече гледа към Олимпийските игри в Токио

Кийли Ходжкинсън стана най-младата британка с европейска титла на 800 метра в зала и най-младата британска медалистка за повече от половин век, след като триумфира на континенталния форум в Торун само 4 дни след своя 19-и рожден ден.

Мерилин Нойфвил, която беше на 17 когато спечели на 400 метра на Европейското първенство в зала във Виена през 1970 г., е най-младата британска медалистка. Тогава тя триумфира с най-добър резултат в света от 53.01 секунди.

Ходжкинсън спечели европейското злато в Торун с 2:03.88 минути.

Джени Медоус, чийто съпруг Тревър Пейнтър е треньор на Ходжкинсън, беше европейска шампионка на 800 метра точно десет години по-рано в Париж. Тогава тя завърши втора след рускинята Евгения Зинурова с 2:00.50 минути срещу 2:00.10 минути, но година и четири месеца по-късно беше обявена за №1 в Европа от този шампионат, след акто Зинурова беше наказана за употреба на допинг и лишена от бронзовия си медал.

Сега Ходжкинсън се готви за ново силно представяне на Европейското първенство под 20 години в Талин през лятото и на Олимпийските игри в Токио.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти