Меси се развихри в рекордния си мач и вдъхнови Барса за бой над Уеска (видео)

Барселона записа очаквана победа с 4:1 в домакинството си на Уеска от 27-ия кръг на Ла Лига. Това бе рекорден 767 мач за Лионел Меси с екипа на каталунците, като така той изравни постижението на Чави Ернандес. Именно той даде тон за успеха на своя тим с красив гол в 13-ата минута. След това Антоан Гризман удвои с гол-красавец в 35-ата минута, но гостите намалиха от дузпа в 45-ата минута, реализирана от Рафа Мир. Оскар Мингеса обаче върна преднината от два гола на домакините в 53-ата минута, а в самия край на мача отново Меси оформи крайното 4:1. Барса можеше да спечели и по-убедително, като нацели и две греди, но и гостите можеха да си тръгнат с по-почетна загуба, тъй като пропуснаха някои добри възможности пред Марк-Андре тер Стеген.

Роналд Куман бе избрал да започне мача с Усман Дембеле и Лионел Меси в предни позиции и Антоан Гризман зад гърба им. В средата на терена действаха Педри и Серхио Бускетс, а Сержиньо Дест и Жорди Алба бяха на крилата.

Уеска пък излезе с Рафа Мир и Давид Ферейро в атака. Дани Ескрдействаше зад тях, а в средата стартирахат Идриса Думбия и Микел Рико.

Първата възможност в мача бе за гостите. Във 2-ата минута Рафа Мир отправи точен удар, който обаче не затрудни особено Марк-Андре Тер Стеген.

Барса отговори с опасен изстрел на Дест от границата на пеналта в 10-ата минута и спасяване на вратаря на съперника.

В 13-ата минута домакините стигнаха и до откриване на резултата. Лионел Меси успя да се измъкне от шпагат на съперник пред наказателното поле, освободи си пространство  и със страхотен шут с помощта на гредата вкара за 1:0.

Аржентинецът имаше нов шанс три минути по-късно, когато нахлу в наказателното поле и стреля към вратата, но този път неточно.

В 25-ата минута Мафео направи страхотен пробив между няколко защитници на Барселона и стреля към вратата, но Тер Стеген внимаваше и улови.

В 33-ата минута Жорди Алба нахлу на скорост в наказателното поле и от малък ъгъл нацели напречната греда.

Две минути по-късно резултатът бе удвоен. Антоан Гризман бе оставен да напредне през центъра и с мощен изстрел почти повтори изпълнението на Меси от по-рано, за да направи 2:0.

В 42-ата минута можеше да падне и трети гол във вратата на гостите, но Френки де Йонг отблизо нацели гредата.

В последната минута на полувремето обаче от нищото Уеска си спечели дузпа. Рафа Мир получи пас в наказателното поле, но се размина с топката. Там обаче Тер Стеген протегна ръка и го препъна, а съдията реши, че това е дузпа. Потърпевшият изпълни наказателния удар и вкара за 2:1.

Барса обаче бързо си върна преднината от два гола. В 53-ата минута домакините разиграха след корнер, Меси центрира в наказателното поле, където Оскар Мингеса се извиси и с глава порази вратата за 3:1. Това бе дебютния му гол за каталунците.

Уеска обаче не се предаде и в 57-ата минута стигна до най-доброто си положение в мача. Ескриче получи центриране в пеналта и с глава свали към Рафа Мир, който отблизо опита с рамо да насочи топката в опразнената врата, но не успя и я прати над напречната греда.

В 71-ата минута Меси се измъкна на скорост, финтира вратаря, който бе напуснал наказателното си поле, но ударът на аржентинеца не намери очертанията на вратата.

В 82-ата минута Тринкао сбърка в наказателното си поле и позволи на Рафа Мир да му отнеме и да стреля към вратата, за късмет на португалеца топката не намери очертанията на вратата.

В 90-ата минута Меси реши всичко в мача с второ попадение на сметката си. Той напредна през центъра и с мощен шут от дистанция не остави шансове на вратаря за крайното 4:1.

С тази победа Барса си върна второто място в класирането с 59 точки, като се доближи само на 4 зад лидера Атлетико Мадрид. Уеска пък остава на дъното на таблицата с 20 точки.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти