Везенков: Всички бяхме мотивирани, обединихме се и успяхме

Олимпиакос осъществи страхотен обрат от 17 точки пасив още в първото полувреме по пътя към успеха над Зенит (Санкт Петербург) със 75:61 в среща от 29-ия кръг на Евролигата, изиграна в "Двореца на мира и приятелството" вчера. Българският национал Александър Везенков беше в основата на обрата, след като отбеляза 11 от 13-те си точки в третата четвърт, спечелена от "червено-белите" с 24:15. Ето какво сподели крилото на гръцкия гранд след мача.

Канонада от тройки на Везенков вдъхнови Олимпиакос за впечатляващ обрат

"Изиграхме много тежка първа четвърт, в която позволихме цели 28 точки. Бяхме наистина ужасни, правехме грешка след грешка. Но, както виждате, след това позволихме само 33 точки в следващите 30 минути. Бяхме отлични в защита, всички бяха мотивирани и това много ни помогна. Обединихме си и успяхме да спечелим този тежък мач", каза Везенков пред камерите на Евролигата.

Това е втори пореден успех за Олимпиакос, като тимът се намира на 12-ата позиция в класирането на Евролигата с актив от 13 победи и 16 загуби. Зенит, който за момента държи осмото и последно плейофно място, е с актив от 16 успеха и 12 поражения.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти