Григор Димитров с нова убедителна победа на Australian Open (видео + галерия)

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров постигна втора поредна убедителна победа на Australian Open, елиминирайки представителя на домакините Алекс Болт със 7:6(1), 6:1, 6:2 за 1 час и 45 минути игра.

С изключение на равностойната първа част, първата ни ракета бе пълновластен господар на корта в останалия отрязък от двубоя и напълно заслужено преодоля второто препятствие без излишна загуба на енергия.

"Накрая извиках хубави неща към щаба си. Равам се, че спечелих на фона на предишните мачове. Никога не е лесно срещу представител на домакините, но все пак мисля, че той има бляскаво бъдеще. През последните дни публиката беше страхотна и се радвам, че ще играя отново пред тях.

Не бях нервен накрая, опитвах се да се фокусирам, но никога не знаеш колко мача ще изиграеш. Наслаждавам се на престоя си тук, защото отдавна не съм играл пред зрители и това наистина много ми помага. Винаги е много специално да се чувстваш у дома, когато не си у дома. Тези хора ме карат да съм горд българин и за мен е чест да имам тази възможност", каза Григор.

 

 

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти