Балкан трябва да превземе Истанбул, за да продължи, Рилски търси изразителен успех

Днес ще се изиграят последните мачове от груповата фаза на ФИБА Къп. Двата български отбора в надпреварата - Балкан (Ботевград) в група "D" и Рилски спортист в група "B", ще се изправят съответно срещу турския Бешикташ и украинския Киев Баскет. Двубоят на ботевградчани е от 17:00 часа, а този на "Рилецо" започва час по-късно - 18:00.

Втора загуба за Рилски във ФИБА Къп, бивш играч от НБА разстреля българския тим
Фамозен Божидар Аврамов върна надеждите на Балкан във ФИБА Къп

И четирите отбора в групата на действащите шампиони на България са с равен баланс от по 1 победа и 1 загуба. Това означава, че евентуална победа на Балкан над Бешикташ ще класира българския тим за Топ 16 на втория по сила турнир на ФИБА. 

При Рилски спортист положението е доста по-сложно, тъй като тимът на Людмил Хаджисотиров е на последната позиция с 2 загуби от 2 мача. Въпреки това самоковци имат шанс да заемат втората позиция при победа над Киев Баскет с поне 6 точки и победа на Прометей над Капфенберг Булс с повече от 1 точка.

Ако това се случи, Рилски, Капфенберг и Киев Баскет ще са с баланс от по 1-2, но българският отбор ще заеме втората позиция и ще се класира напред заради по-доброто си точково съотношение спрямо останалите два тима.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти