Етър с втора поредна победа за тази година, "болярите" удариха Берое

Зимните контроли на тимовете от efbet Лига

Етър победи Берое с минималното 1:0 в контрола, играла се на Спортната зала “Берое”. Това бе втора приятелска среща за годината и на двата отбора, като в предната си среща и “заралии”, и “виолетовите” се наложиха с 3:0 съответно над Янтра (Габрово) и Спартак (Плевен). Единственото попадение в мача вкара Милчо Ангелов в 48-ата минута. Двата тима стояха равностойно на терена и не създадоха много положения пред двете врати. След 15 минути игра Стив Фуртадо се възползва от хубав пас на Ибрахима Конте и стреля по посока вратата на великотърновци, но ударът му по земя попадна право в ръцете на Анатолий Господинов.В 26-ата минута Минчев отправи опасен шут от пряк свободен удар, но изстрелът му премина над напречната греда. До края на първата част Берое бе тимът, който създаваше повече напрежение в наказателното поле на противника, но до по-сериозно положение така и не се стигна.

Домакините извършиха само една промяна на почивката, като смениха вратаря си Генадий Ганев и на негово място влезе Душан Перниш. Етър пък направи три смени на полувремето, като вкара в игра и каращия проби в тима Дуде Ндонгала, който излезе на терена с номер 5. В 48-ата минута гостите от Велико Търново откриха резултата. Милчо Ангелов успя да засече с глава центриране отдясно и прати топката в далечния ъгъл на вратата на Душан Перниш. В 60-ата минута Кукула изведе хубаво Еривалдо, който от своя страна остана очи в очи с влезлия като резерва вратар на Етър Христо Иванов. Нападателят на Берое обаче изпрати топката високо над очертанията на вратата. В средата на второто полувреме домакините смениха голяма част от състава си, като на терена останаха само трима души. В 72-ата минута Ндонгала центрира опасно от фаул в наказателното поле на "заралии". Там над всички се извиси Яни Пехливанов, който насочи топката добре с глава, но тя се отби от напречната греда и така резултатът остана непроменен. Това се оказа и последното по-интересно положение в мача.

БЕРОЕ 0:1 ЕТЪР

0:1 Ангелов (48)

Стартови състави:

Берое

: Генадий Ганев, Карлос Охене, Кукула, Ибрахима Конте, Илиас Хасани, Александър Василев, Стив Фуртадо, Кийлън Лебон, Георги Ангелов, Еривалдо, Иван Минчев;

Етър

: Анатолий Господинов,  Пламен Крачунов, Мариян Иванов, Здравко Илиев, Алдаир Ферейра, Симеон Мечев, Божидар Кацаров, Христофор Хубчев, Кольо Станев, Милчо Ангелов, Ловре Кнежевич.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти