Прокуратурата ще разпитва Неймар

Бразилската прокуратура обяви, че ще извика за разпит звездата на Пари Сен Жермен Неймар и хората от най-близкото му обкръжение заради намерението им да организират новогодишно парти с участието на 150 човека. По предварителна информация, партито трябва да продължи пет дни и да се проведе в изолирания луксозен курорт Мангаратиба, който се намира на 150 километра от Рио де Жанейро по крайбрежието.Щатският прокурор на щата Рио де Жанейро вече е изпратил писмо до Неймар, в което му се задават въпроси дали е вярно намерението му да организира парти във въпросния курорт, както и колко хора смята да покани, по какъв начин ще бъдат допуснати хората там и дали са предвидени някакви медицински предпазни мерки.

Личният медиен секретар на звездата Дей Креспо обяви, че подобна информация не отговаря на истината и Неймар няма никакво намерение през тази година да организира купон за новата година. Според неговите думи футболистът се е съобразил с пандемичната обстановка и ще посрещне новата 2021-а година сред близките си роднини и приятели.
Адвокатите на Неймар отрекоха да е участвал в масово парти
Самият играч публикува в социалните мрежи снимки, на които се разбира, че отмаря в курорта Балнеарио Камбориу, намиращ се в щата Санта Катарина. Но след като новината за подобна организация на парти се появи на страниците на вестник "О Глобо", най-тиражният в цяла Бразилия, Неймар не е коментирал по никакъв начин дали отговаря на истината или не. Кметството в Мангаратиба обаче заяви, че не може да възпрепятства частни партита, ако такива се организират на тяхната територия и добави, че "в разгара на пандемия въпросът е за отговорността и разума на всеки гражданин" дали да бъде домакин на партита или да присъства на големи събирания.Пандемията е убила повече от 192 000 души в Бразилия, което е по-голям брой жертви, отколкото в която и да е друга държава, извън САЩ. Само във вторник стана ясно, че 1111 души са починали от COVID-19. Град Рио де Жанейро, където милиони хора се събират всяка година на плажа Копакабана, за да наблюдават световно известната заря всяка Нова година, отмени тазгодишното събитие.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти