НХЛ задължава треньорите да носят маски по време на мачовете

Треньорите на отборите от Националната хокейна лига (НХЛ) ще трябва да носят маски по време на мачовете. Това се посочва в протоколите за безопасност, публикувани на официалния сайт на Лигата.

Също така актуализираните протоколи за сигурност на НХЛ, свързани с коронавируса, забраняват на собствениците на клубове да провеждат лични срещи с играчи и представители на треньорския щаб и не повече от 50 души могат да пътуват за мачовете на отбора като гост. Хокеистите се приканват да не посещават ресторанти, барове и клубове, както и да не канят непознати в дома си.

От длъжностните лица в медицинския щаб се изисква да проведат дистанционна среща с играчите и служителите преди откриването на тренировъчните лагери, по време на която трябва да бъдат обяснени всички съществуващи протоколи за безопасност. Правилата са договорени между Лигата и Асоциацията на играчите в НХЛ и са подобрени в сравнение с протокола за плейофите 2019/2020, които се играха в "балони" в Торонто и Едмънтън.

Новият сезон в НХЛ ще започне на 13 януари, отборите ще изиграят 56 мача вместо 82 през редовния сезон. 16 отбора ще продължат към плейофите, а финалите за Купа "Стенли" ще се проведат в традиционния формат.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти