ЦСКА-София изпусна Клуж, Али Соу не успя да се превърне в герой (видео и галерия)

Клуж и ЦСКА-София завършиха 0:0 в мач от петия кръг в груповата фаза на Лига Европа. Като цяло българският тим бе по-добрият от двата състава, особено през втората част, и трябва да съжалява, че не спечели първа победа в групата. Това стана и заради два сериозни пропуска на иначе представилия се много силно Али Соу, който за пореден път показа, че му липсва концентрация пред гола.

Наставникът на червените Бруно Акрапович отново заложи на схемата 3-4-1-2. В средата на терена до Юга стартира Жеферсон, а по двете крила - Тибо Вион и Греъм Кери. Али Соу и Георги Йомов поведоха атаката, а зад тях започна Санкаре. Първата голова възможност стана факт във втората минута, когато Перейра стреля много опасно, след като засече с глава центриране от фаул, но покрай дясната греда. ЦСКА-София отговори подобаващо в 5-ата минута. Тогава Кери центрира от корнер, Антов засече технично с пета, но Камора успя да изчисти пред голлинията. В 12-ата минута Жеферсон допусна груба грешка, опитвайки да върне топката назад, но я подаде на Дебелюх, който се озова очи в очи с Бусато. Стражът на червените демонстрира отличен рефлекс и спаси изстрела на нападателя. Постепенно ЦСКА-София намали грешките в отбрана, затвори пространствата и започна да владее топката повече от своя противник. С тези си свои действия червените не позволиха на румънския шампион да застраши отново Бусато до края на първата част. Второто полувреме започна добре за футболистите на Акрапович. В 49-ата минута Санкаре подаде към Юга, който напредна и стреля мощно, шутът затрудни Балградеан, който изби пред себе си, но Йомов бе твърде далеч за да направи добавка в празната врата. В 69-ата минута ЦСКА-София изпусна най-чистото си положение до този момент. Соу бе изведен сам срещу вратаря. Последва шут на нападателя, а след рикошет в крака на бранител топката излезе на сантиметри покрай дясната греда. В 77-ата минута Соу направи нов сериозен пропуск. Вион центрира отдясно към тарана, който засече с глава от границата на малкото наказателно поле, но не улучи добре топката и тя излезе в аут. В 84-ата минута румънците създадоха опасно меле, но българският тим оцеля след центриране отдясно. Последва нова атака на Клуж, Чипчиу овладя топката в наказателното поле, Антов го задържа леко с ръка, а халфът се хвърли на тревата и поиска дузпа. Реферът обаче му показа втори жълт и респективно червен картон за твърде лекото падане. До края на срещата гостите натиснаха своя съперник и в даденото от рефера триминутно продължение Тиаго изстреля топовен шут по посока на домакинската врата, но Балградеан успя да избие и по този начин спаси точката за отбора си. Така ЦСКА-София спечели втора точка, но въпреки нея остава на последното място в групата. Следващия противник на червените ще е Рома, когато българският тим ще търси и първо попадение, тъй като до този момент е с голова разлика 0:6.

КЛУЖ - ЦСКА-СОФИЯ 0:0

КЛУЖ:

34. Балградеан, 16. Сушич, 4. Манеа, 3. Бурка, 45. Камора, 27. Чипчиу, 8. Докович, 99. Рондон, 7. Паун, 11. Перейра, 22. Дебелюх

ЦСКА-СОФИЯ:

1. Бусато, 26. Антов, 2. Матей, 11. Занев, 15. Вион, 21. Юга, 3. Жеферсон, 8. Кери, 13. Санкаре, 22. Соу, 30. Йомов

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти