Драмата с Дуайт Хауърд и защо центърът излъга, че ще остане в Лейкърс

Вече е ясно, че Дуайт Хауърд ще премине в редиците на Филаделфия за предстоящия сезон. 34-годишният център напуска Лос Анджелис Лейкърс и слага подписа си върху едногодишен договор със Сиксърс на стойност $2.6 милиона, съобщи "The Athletic.

Любопитното в случая е, че самият Хауърд, който бе свободен агент, първоначално обяви, че ще остане в състава на Лейкърс и за следващия сезон. Това стана ясно от публикация в личния си профил в "Туитър", която обаче бе изтрита от баскетболиста след няколко минути.

Самата ситуация си има обяснение. Според "Yahoo Sports" Хауърд е останал с впечатлението, че Лейкърс ще му предложат $3 милиона за следващия сезон и е побързал да се похвали с новата си сделка. Шампионите обаче не са отправили официална оферта към центъра, тъй като са търсели одобрение от собствениците на тима. Такова не е било получено в следващия час и търпението на трикратния "Защитник на годината" е привършило. Междувременно Сиксърс са се намесили в преговорите и са постигнали разбирателство с баскетболиста и агента му, за да го привлекат във Филаделфия. Звездата на Фили Джоел Ембийд също е помогнал, за да докара ветерана в отбора.

Хауърд прекара един сезон в състава на Лейкърс, където най-сетне успя да се превърне в шампион. Осемкратният участник в "Мача на звездите" записа средно по 7.5 точки и 7.3 борби в 69 двубоя от редовния сезон, а в плейофите добави по 5.8 пункта и 4.6 овладени топки за 15.7 минути игрово време.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти