Драмата с Дуайт Хауърд и защо центърът излъга, че ще остане в Лейкърс

Драмата с Дуайт Хауърд и защо центърът излъга, че ще остане в Лейкърс
Вече е ясно, че Дуайт Хауърд ще премине в редиците на Филаделфия за предстоящия сезон. 34-годишният център напуска Лос Анджелис Лейкърс и слага подписа си върху едногодишен договор със Сиксърс на стойност $2.6 милиона, съобщи "The Athletic.

Любопитното в случая е, че самият Хауърд, който бе свободен агент, първоначално обяви, че ще остане в състава на Лейкърс и за следващия сезон. Това стана ясно от публикация в личния си профил в "Туитър", която обаче бе изтрита от баскетболиста след няколко минути.

Dwight Howard's tweet from Friday evening announcing his return to the Los Angeles Lakers.

Самата ситуация си има обяснение. Според "Yahoo Sports" Хауърд е останал с впечатлението, че Лейкърс ще му предложат $3 милиона за следващия сезон и е побързал да се похвали с новата си сделка. Шампионите обаче не са отправили официална оферта към центъра, тъй като са търсели одобрение от собствениците на тима. Такова не е било получено в следващия час и търпението на трикратния "Защитник на годината" е привършило. Междувременно Сиксърс са се намесили в преговорите и са постигнали разбирателство с баскетболиста и агента му, за да го привлекат във Филаделфия. Звездата на Фили Джоел Ембийд също е помогнал, за да докара ветерана в отбора.

Хауърд прекара един сезон в състава на Лейкърс, където най-сетне успя да се превърне в шампион. Осемкратният участник в "Мача на звездите" записа средно по 7.5 точки и 7.3 борби в 69 двубоя от редовния сезон, а в плейофите добави по 5.8 пункта и 4.6 овладени топки за 15.7 минути игрово време.

Още от Баскетбол

Виж всички