Дейвид Кинг – атлетът, който започна работа в ресторант, за да плаща олимпйската си подготовка

Шампионът на Великобритания на 110 метра с препятствия Дейвид Кинг е принуден да работи във верига ресторанти, за да плаща своята олимпийска подготовка. 26-годишният хърделист е шампион на страната си в последните четири години, но от местната федерация не предвиждат финансиране на неговата подготовка. И тъй като неговите мечти са големи, той започва да работи, за да може да участва в Токио догодина.

За да се класира за Игрите той трябва да намери място сред първите трима в своята дисциплина на националния шампионат и да бяга под квалификационния стандарт за Олимпиадата. За да осъществи своята голяма мечта, той започва работа във веригата ресторанти Nandos.  

"Това не беше добра работа за професионалeн спортист, който се опитва да се състезава на Олимпиадата! Аз също печах пиле на грил, така че бях пред горещата скара късно вечер, беше трудно.

Но тъй като постиженията ми спряха да се подобряват, както ми се искаше, знаех, че трябва да направя голяма промяна", разказва историята си 26-годишният атлет.  

Парите, които успява да спести, му позволяват да се откаже от работата си и да отиде на тренировъчен лагер за елитни спортисти във Финикс, Аризона (САЩ), за да се подготвя за Олимпийските игри в Токио. И тогава идва новината, че Олимпиадата се отлага с една година заради пандемията от COVID-19 и Дейвид трябва да се завърне у дома. Така пандемията отново го поставя в губеща позиция – той трябва да се готви за Олимпийските игри и да следва мечтите си без никакво финансиране.  

"Не се захващате с лека атлетика, знаейки, че това е спорт, в който можете да печелите много пари. Правите го за личните си цели и мечтите си", философски обобщава Дейвид и продължава да следва начертания си път към Токио.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти