България се оттегли от участие на ЕП по бадминтон след положителна проба

България няма да бъде допусната до участие на европейското индивидуално първенство по бадминтон за юноши и девойки, която започва днес в Лахти (Финландия). Причината е, че състезателка от отбора е дала два положителни теста за коронавирус. Това означава, че България е дисквалифицирана от състезанието.

"Един член от българския отбор е дал положителен тест за Ковид-19 в неделя. Вторият тест също е с положителен резултат и затова българските играчи, в съответствие с протокола за Ковид-19, няма да имат право да участват в индивидуалното първенство", се казва в изявление на европейската федерация по бадминтон.

Миналата седмица преди европейското отборно първенство за юноши тимът на Литва беше дисквалифициран заради един положителен тест за Ковид-19. "Разбира се, тъжно ни е да видим оттеглянето на още един отбор от първенствата и пожелаваме на заразения бързо възстановяване. Като се има предвид това, аз съм щастлив, че можем да изолираме отбора и играчите, и да им дадем възможно най-добрата подкрепа, преди те да се върнат у дома в България", каза заместник-генералният секретар на Бадминтон Европа Джими Андерсен.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти