Лейкърс срещат конкуренция за Рондо от градския враг

Лос Анджелис Клипърс ще се опита да отмъкне плеймейкъра Ражон Рондо от ръцете на градския си съперник - Лос Анджелис Лейкърс, съобщава авторитетният репортер Марк Стайн. Както е известно, Рондо ще се превърне в свободен агент тази зима, използвайки опцията да се откаже от последната година в настоящия си договор с отбора на "езерняците" - $2.7 милиона за следващия сезон.

В момента Клипърс разполагат с точно двама играчи на позицията пойнт гард в състава си - Патрик Бевърли и Реджи Джаксън. Новината за Рондо потвърждава информацията на журналиста от ESPN Стивън Ей Смит, който сподели преди две седмици, че звездата на Клипърс Кауай Ленърд е поискал ръководството на тима да се погрижи за плеймейкърската позиция и да осигури играч, който да може да води нападенията на тима.
Рондо се отказва от ветеранския си договор с Лейкърс
34-годишният Рондо се представи на впечатляващо ниво в плейофите, след като осигуряваше спокойствие в състава на Лейкърс при всяко едно от своите включвания от скамейката. Двукратният шампион навъртя цели 105 асистенции в плейофния поход на "езерняците" към титлата, подобрявайки рекорда на легендарния аржентинец Ману Джинобили - 95 през 2014-а. В плейофите Рондо се разписа със средно по 8.9 точки, 4.3 борби и 6.6 асистенции за 24.7 минути на мач.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти